Draagconsult

Woon je in Breda en/of omgeving? Wil je graag leren dragen met een draagdoek of voorgevormde drager, wil je een nieuwe knooptechniek leren, of een bekende verbeteren? Of ben je nog relatief nieuw in draagland en wil je de verschillende draagsystemen uitproberen? Wil je en tijdje een draagdoek of voorgevormde draagzak lenen? Dan ben je bij mij aan het goede adres :) Wanneer je een e-mail stuurt naar careandcarry@hotmail.com  neem ik zo spoedig mogelijk contact met je op.

 

Baby’s en peuters vinden het heerlijk om gedragen te worden. En het is ook nog eens heel erg goed voor ze. Bovendien biedt dragen veel voordelen voor jou en je kindje.

Enkele voordelen op een rijtje:

…geen weg is onbegaanbaar, geen bus te vol, geen trap te hoog

…dragen vergroot je bewegingsvrijheid; je hebt je baby dicht bij je, maar hebt toch je handen vrij

…dragen versterkt de band tussen ouders en kind en schenkt geborgenheid

…dragen ontlast je rug en je bekken doordat je wanneer je goed draagt een betere houding hebt

…dragen bevordert de ontwikkeling van het evenwichtscentrum

…dragen in de juiste ‘kikkerhouding’ bevordert de rijping van de heupjes

…dragen is in de meeste gevallen ook zeer geschikt voor prematuur geboren kindjes en kindjes met aandoeningen zoals bijvoorbeeld het syndroom van Down

Dat zijn nog eens wat voordelen he?! Dus:

Wil je je kindje in een draagdoek gaan dragen, maar twijfel je wat de beste knoop voor jullie is? Wil je een nieuwe knooptechniek aanleren en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken? Draag je je kindje al en wil je jouw favoriete knooptechniek verbeteren?

Of misschien zie je al dat knopen met zo’n lange doek helemaal niet zitten en wil je liever met een voorgevormde ergonomische drager gaan dragen. Dan is het, dankzij het enorme aanbod aan draagzakken, soms moeilijk te bepalen welke drager nu het beste voor jou en je kindje geschikt is.

In al deze gevallen ben je bij Care and Carry aan het juiste adres. Ik ben geregistreerd draagdoekconsulent en heb mijn opleiding gevolgd bij ‘die Trageschule Dresden’. Bovendien ben ik aangesloten bij de Vereniging voor Draagdoekconsulenten (VDC). Daarnaast heb ik ruime ervaring met het dragen van mijn 3 kinderen in zowel rekbare doeken, geweven doeken en ringslings als voorgevormde dragers. Sinds 2013 leid ik ook cursisten op tot draagconsulent.

Tijdens een draagconsult of draagworkshop leer ik je de basis van het knopen of help ik je om je knooptechniek te verbeteren, zodat je nog comfortabeler kunt dragen. Ik leer je stap voor stap hoe je op verschillende manieren kunt dragen op de buik, rug of heup. Ook kun je bij mij verschillende dragers bekijken en uitproberen. Tijdens de consulten en workshops maken we gebruik van speciale draagpoppen, die qua gewicht en formaat precies op een echte baby lijken.

Er zijn verschillende mogelijkheden voor de draagconsulten en workshops:

* Basisconsult:

Ik kom naar jouw huis of jij naar dat van mij. Samen zoeken we dan naar de juiste knooptechniek voor jou en je kindje. Vervolgens gaan we die stap voor stap aanleren. We oefenen een paar keer met de draagdoek met behulp van de draagpop en als jij je zeker genoeg voelt, oefenen we nog met je eigen kindje. De kosten voor een basisconsult zijn EUR 30,- per uur. Een gemiddeld draagdoekconsult duurt ongeveer 1,5 uur.

*Bijspijkerconsult

Ben je al een ervaren drager, maar wil je graag een nieuwe knooptechniek leren? Krijg je die ene knooptechniek net niet helemaal lekker onder de knie? Vraag dan een bijspijkerconsult aan. Dit consult duur 1 uur en kost EUR 30,-

*Groepsconsult:

Wil je samen met je vriendin, schoonzus, collega etc. leren dragen? Ik verzorg ook groepsconsulten. Als je in groep wilt leren rugdragen, kunnen er max. 5 personen deelnemen. Bij een consult om te leren buikdragen of heupdragen kunnen max. 10 personen deelnemen. De prijs voor een groepsconsult/workshop bedraagt EUR 80,- (dus ca. EUR 27,75 p.p.) wanneer er 3 personen of minder aanwezig zijn. Vanaf 4 personen is dit EUR 25,- per persoon. Zijn er 6 personen of meer bij de workshop aanwezig? Dan gelden er andere tarieven. Neem in dit geval even contact met mij op voor een passende offerte.

*Draagdoekfeestje

Bezorg jezelf en je (zwangere) vriend(inn)en/ collega’s/ familieleden eens een leuke avond en organiseer  een draagdoekenfeestje.

Jij regelt de locatie, een stel leuke mensen en natuurlijk koffie/thee en iets lekkers en onze gecertificeerde draagconsulente komt jullie alle ins en outs over dragen en  de  verschillende draagsystemen vertellen.

Op deze avond leert onze draagconsulente jullie geen knooptechnieken; dat wordt bewaard  voor een 1 op 1consult, zodat je individueel  en in alle rust je eigen kindje kunt leren dragen. Indien de situatie zich ervoor leent kan de draagconsulente natuurlijk wel even tips en tricks geven om die ene knoop net even wat strakker of fijner te krijgen.

Op het draag(doek)feestje krijg je wel heel veel info over ergonomisch dragen, mag je heel veel dragers uitproberen en vooral veel vragen stellen. Onze draagconsulente heeft dan ook voldoende demonstratiemateriaal bij zich, waaronder geweven en rekbare draagdoeken, soft structured carriers, Ring Slings en Mei Tai’s.

De kosten voor dit feestje bedragen €10,- per persoon. Mocht je na het draagdoekfeestje besluiten een draagdoek of draagzak aan te schaffen, een drager willen lenen, of een 1 op 1 draagconsult willen boeken, dan krijg je van ons een mooie korting aangeboden.

Er dienen minimaal 5 enthousiaste mensen aanwezig te zijn en de tijdsduur is ca. 2uur.

*Draagdoek Lenen

Wil je je kindje gaan dragen, maar zie je door de enorme keuze in dragers even door de bomen het bos niet meer? Draag je je kindje al, maar twijfel je of je een andere drager wil kopen?

Tegenwoordig zijn er heel veel draagdoeken en draagzakken te verkrijgen. En juist die enorme keuzemogelijkheid maakt het soms lastig om te kiezen welke drager voor jou en je kindje het meest geschikt is. Omdat je natuurlijk wel een goede keuze wilt maken, is het prettig als je een draagdoek of draagzak voor een korte periode kunt lenen om deze uit te proberen. En dat kan vanaf nu snel en eenvoudig bij JustCarry

 

*cadeaubon

Natuurlijk is het ook erg leuk om iemand een draagconsult cadeau te geven! Daarom kun je bij Care and Carry ook cadeaubonnen kopen om iemand een draagconsult of een ergonomische drager (uit het assortiment van JustCarry) cadeau te doen. Voor meer informatie over de mogelijkheden mail je even naar careandcarry@hotmail.com of naar info@justcarry.nl

Werkgebied: Breda, Etten-Leur, Bavel, Terheijden, Prinsenbeek, Tilburg, Oosterhout, Zundert, Klundert, Dordrecht, Roosendaal, Zwijndrecht, Bergen-op-Zoom, Raamsdonkveer, Waalwijk etc. Staat jouw woonplaats er niet bij, maar woon je wel in de omgeving van Breda? Neem dan even contact met mij op via careandcarry@hotmail.com.

N.B. Buiten Breda wordt een kilometervergoeding gerekend. In het weekend wordt een weekendtoeslag berekend van EUR 10,- extra  op de bovengenoemde prijzen (m.u.v. de groepsworkshops babymassage)

 

 

 

 

Draagdoekconsult BredaDraagconsult BredaDraagconsulent BredaDraagdoekconsulent Breda  - Draagdoekconsult Roosendaal - Draagdoekconsulent RoosendaalDraagconsult RoosendaalDraagconsulent RoosendaalDraagconsult OosterhoutDraagdoekconsult OosterhoutDraagdoekconsulent OosterhoutDraagconsulent OosterhoutDraagdoekconsult Bergen op ZoomDraagdoekconsulent Bergen op ZoomDraagconsult Bergen op ZoomDraagconsulent Bergen op ZoomDraagconsult TilburgDraagdoekconsult TilburgDraagconsulent TilburgDraagdoekconsulent TilburgDraagconsult RaamsdonkveerDraagconsulent RaamsdonkveerDraagdoekconsult RaamsdonkveerDraagdoekconsulent RaamsdonkveerDraagdoekconsult Waalwijk – Draagdoekconsulent WaalwijkDraagconsult WaalwijkDraagconsulent Waalwijk, Draagconsult Bavel, Draagconsult Prinsenbeek, Draagconsulent Prinsenbeek, Draagdoekconsulent Bavel, Draagconsult Etten-Leur, Draagconsulent Etten-Leur, Draagdoekconsult Etten-Leur, Draagdoekconsulent Etten-Leur, Draagdoekconsult Gilze, Draagconsult Gilze, Draagconsulent Gilze, Draagdoekconsulent Gilze

 

 

 

Care and Carry
Zwangerschapsmassage Cursus Babymassage Mama-massage Draagdoekconsulten Rebozo massage