Babymassage

Care and Carry verzorgt ook workshops Shantala babymassage bij jou aan huis of aan de Sterrenkroos in Breda. Voor meer informatie en/of inschrijven neem je even contact op via careandcarry@hotmail.com of 06-46085639

 

Jij en je kindje…

Al tijdens de zwangerschap hebben jullie een intense band met elkaar opgebouwd. Een band die zich na de geboorte meer en meer zal gaan ontwikkelen. Babymassage Breda

 

Babymassage is een leuke en ontspannende manier om elkaar te leren kennen. Het belangrijkste effect van babymassage is dat de band tussen jou en je baby versterkt wordt en dat je leert zijn/haar lichaamstaal beter te begrijpen. In de eerste negen maanden van zijn/haar leven is dit tenslotte de enige taal die je baby spreekt.

 

Door je baby regelmatig te masseren worden de zintuigen van je kindje geactiveerd, slaapt hij/zij rustiger en dieper, de spijsvertering wordt beter en ongemakken van eventuele darmkrampjes kunnen beter opgevangen worden. Baby’s die veel huilen, overstrekken en/of erg onrustig zijn, worden door de babymassage gerustgesteld en ontspannen. Babymassage stimuleert de motoriek, versterkt de spieren en verhoogt de algemene weerstand van je baby. Uit verschillende onderzoeken is bovendien gebleken dat te vroeg geboren baby’s in de couveuse meer levenskansen hebben en beter groeien wanneer zij regelmatig huidcontact hebben met de ouder/verzorger.

Babymassage helpt je om je baby beter te leren kennen, waardoor je beter zal kunnen inspelen op zijn/haar behoeftes. Als je leert dat je als ouder een gevoel van veiligheid en geborgenheid kan geven, zal je je minder machteloos voelen op de momenten dat niet alles op rolletjes loopt. Juist dit feit wordt door de meeste ouders die aan babymassage doen of gedaan hebben, als zeer positief ervaren.

Babymassage kan worden geleerd door alle moeders/vaders met baby’s. Je hebt er geen speciale voorkennis voor nodig.

Care and Carry biedt in Breda en haar omgeving workshops babymassage aan in groepsverband of individueel. Ook is het mogelijk om zelf een groepje samen te stellen waarmee je de workshops wil volgen. Tijdens alle workshops leer je je baby te masseren volgens de principes van Shantala baby massage. Ook laat ik je tijdens de workshops enkele draagtechnieken en babydragers zien en doen we baby-yoga-oefeningen. Tijdens de workshops is er vanzelfsprekend voldoende ruimte voor het voeden en verschonen van je baby. Bij de kosten voor de workshops is thee (met iets lekkers) en een cursusmap  inbegrepen.

Meer informatie over de workshops babymassage in groepsverband vind je hier.

Meer informatie over individuele workshops babymassage vind je hier.

Meer informatie over een workshop babymassage cadeau doen vind je hier.

 

  • Cadeauset babymassage-olie

Dit is een heerlijk setje met 5 verschillende massage-oliën, die speciaal zijn ontwikkeld voor baby’s. De babymassageolie set bestaat uit flesjes van 20ml, in de volgende geuren/samenstelingen: lavendel, mandarijn, buikkramp, cara en druivenpitolie. Dit setje kost EUR 12,00

 

Handig weetje: steeds meer zorgverzekeraars vergoeden tegenwoordig (een deel van) de cursuskosten voor Shantala Babymassage. Vraag dit dus even bij je zorgverzekeraar na!

 

N.B. buiten Breda wordt een kilometervergoeding gerekend. In het weekend wordt een weekendtoeslag berekend van EUR 10,- extra  op de bovengenoemde prijzen (m.u.v. de groepsworkshops babymassage)

 

Care and Carry
Zwangerschapsmassage Cursus Babymassage Mama-massage Draagdoekconsulten Rebozo massage